×
سیاسی
شناسه خبر : 187808
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/06/19 ساعت 09:01
پرسش هایی از عقل سلیم

در حاشیه اظهارات دیروز معاون اول رئیس جمهور درباره بنزین

پرسش هایی از عقل سلیم

آقای عارف در مقام معاون اول رئیس‌جمهور و هنگام معارفه وزیر جدید نفت به این نکته اشاره کرد که «کدام عقل سلیم می‌تواند بپذیرد بنزین را با دلار وارد کنیم و با قیمت 1500 تومان بفروشیم؟ البته فعلاً کاری نمی‌خواهیم بکنیم و نگویند عارف حرفی زده و دولت دنبال آزادسازی است ولی این‌ها واقعیت است.»

نورنیوز-گروه سیاسی: سخن گفتن مقامات دولتی از عقل سلیم، آن هم در چنین وضعیتی بیش از اینکه راهگشا باشد، نوعی تعریض ناموجه محسوب می‌شود که پاتک‌های آن سنگین خواهد بود. اگر عقل سلیم این را می‌گوید، بالاتر از آن هم می‌گوید. عقل سلیم کاری ندارد که این کالا وارد می‌شود یا نمی‌شود. به این کار دارد که ارزش این کالا چقدر است و آیا مطابق با ارزش آن خریداری و فروخته می‌شود یا نه؟ خیار که همه چیزش داخلی است از جمله بذر و کود و آب و زمین و کارگر و... و حتی نخوردنش هم مشکلی ایجاد نمی‌کند، چرا قیمت بالایی دارد؟

اگر خیار می‌تواند کیلویی ۷۰هزار تومان باشد (قیمت دیروز در مغازه) چرا بنزین لیتری ۳۰هزار تومان نباشد؟ اگر ماجرا این اندازه ساده است که عقل سلیم هم به آن حکم می‌کند پس چرا فوری ادامه دادید که فعلاً نمی‌خواهیم کاری کنیم و نگویید دولت و عارف دنبال آزادسازی است؟ پس مهمتر از قیمت بنزین چیز دیگری است. مسئله این که یا آوردن بنزین با لیتری ۳۰۰۰۰تومان و فروش آن به ۵درصد قیمت خرید مطابق عقل سلیم است که شما نباید متعرض آن باشید یا این اقدام مطابق عقل سلیم نیست؛ ولی جامعه از آن دفاع می‌کند و شما هم از ترس بلافاصله حرف خود را اصلاح می‌کنید که مبادا برداشت آزادسازی قیمت شود.

طبیعی است که ما هم این کار را مطابق عقل سلیم نمی‌دانیم؛ ولی همین مردمی که از چنین رفتار مغایر با عقل سلیم دفاع می‌کنند، این انتخابات را رقم زدند. آیا آنجا هم مطابق عقل سلیم رفتار نکردند؟ نه آقای عارف! اصلاً متوجه ماجرا نشده‌ایم یا نمی‌توانیم بشویم. چون مردم خیلی کارهای نابخردانه و مغایر با عقل سلیم را می‌بینند که دولت‌های گذشته مسکوت گذاشته‌اند و شما را آورده‌اند بلکه آنها را حل کنید تا نوبت به بنزین که رسید با آغوش باز از سیاست مطابق با عقل سلیم دولت دفاع کنند.

خداوکیلی این نحوه فروش بنزین با عقل سلیم مغایرت بیشتری دارد یا فیلترینگ. به پیر به پیغمبر حقیقت را بگویید! همه‌گونه فیلترینگ چه فیلترینگ فضای مجازی چه فیلترینگ رسانه رسمی و چه فیلترینگ شفافیت، چه فیلترینگ جذب نیروی انسانی، چه فیلترینگ سهمیه‌بندی و.... از نظر شما این نحوه رفتار با زنان در مقایسه با این سیاست فروش بنزین کدام‌یک بیشتر با عقل سلیم تطابق یا تعارض دارد؟ هرکدام است آن را خودتان بگویید.

مسئله این است که ماجرای ایران را نمی‌توان از قیمت بنزین آغاز کرد. عقل سلیم با هر نوع قیمت‌گذاری (جز موارد استثنا) در کالاهای رقابتی مخالف است. اگر می‌خواهید خیلی راحت بفرمایید تمام این نوع قیمت‌گذاری‌ها یا فیلترینگ‌ها را بردارند تا معلوم شود جایگاه هر کالا و هر فرد کجاست؟ مسئولان محترم سیاست‌های منطبق بر عقل سلیم را به مردم آموزش ندهند.این وضعیتی است که دست‌پخت دولت‌هاست.

لطفاً بفرمایید تفاوت سیاست‌های شما با دولت‌هایی که چنین میراثی را به ارمغان گذاشته‌اند، در چیست؟ و الا آموزش یا یادآوری عقل سلیم به مردم کار مسئولین دولتی نیست. شما از چند دهه پیش در این ساختار بوده‌اید. رئیس دانشگاه تهران، وزیر ارتباطات، معاون اول رئیس‌جمهور در گذشته و حال، نماینده مجلس و انواع مجامع ریز و درشت کشور.

این سیاست که به عقیده درست شما مغایر با عقل سلیم است، میراث همین ساختار است. دست‌اندرکاران همواره می‌دانستند و می‌دانند که سیاست انرژی در ایران فراتر از مغایرت با عقل سلیم نوعی خیانت به مردم و نسل آینده این سرزمین نیز هست؛ ولی با آگاهی از این واقعیت همچنان این سیاست تداوم داشته و‌ حتی تشدید هم شده است و قیمت امروز بنزین به کمترین ارزش تاریخی خود رسیده است. اشتباه نکنید، توپ در زمین دولت است. همچنان که در گذشته هم در زمین دولت‌ها بود، ولی همیشه می‌خواستند آن را به زمین مردم بیاندازند و این کار مغایر با عقل سلیم است؛ چون مردم دولت را آورده‌اند که این مسئله و موارد مشابه را حل کند.


هم‌میهن
نظرات

آخرین اخبار
راهکارهایی برای تعیین مرزهای منصفانه در خانه
کوبا: ادعای واشنگتن کذب است
مصدومیت روزبه چشمی در تمرین پرفشار تیم ملی
عارف :وظیفه ملی ما ادامه مسیر خدمت صادقانه و حفظ وفاق است
بیش از 160 نفتکش در خلیج فارس گرفتار شده‌اند
پزشکیان: به تسلیم واداشتن ایران از طریق زور توهمی بیش نیست
هشدار سایبری گروه «حنظله» به آمریکا و رژیم صهیونیستی
افزایش شمار شهدای حملات اسرائیل به لبنان به 14 نفر
اردوغان در گفتگو با ترامپ: تمدید آتش‌بس تحولی مثبت است
ضربات سنگین حزب‌الله به تجهیزات و نیروهای ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
خط و نشان نخست‌وزیر جدید عراق برای برهم‌زنندگان امنیت منطقه
تنش در تماس تلفنی ترامپ و نتانیاهو بر سر توافق احتمالی با ایران
رونمایی از دومین حریف تدارکاتی ایران
شوک سه میلیاردی به داماش
گفت‌وگوی تلفنی رهبر شهید با همسر شهید رئیسی منتشر شد
سنتکام مدعی شد: نفتکش مرتبط با ایران را توقیف کردیم
اعتراف مقام پیشین پنتاگون: ایران دست بالا را در منطقه دارد
عکس های منتخب ایران ؛ چهاشنبه 30 اردیبهشت 1405
سینماگران جهان در سوگ فرشتگان میناب
آمریکایی‌ها متن جدیدی به ایران ارسال کرده‌اند
خداحافظ آسیا، سلام اروپا/ سامورایی‌ها از قاره کهن دل می کنند؟
جزئیات تمرین 90 دقیقه‌ای تیم امید/ از دوهای کوتاه تا اجرای مدل‌های ترکیبی
شهادت مامور پلیس در حمله مسلحانه اشرار در سراوان
برتری قاطع استقلال در دربی بسکتبالی مقابل نفت
افشای جزئیات مذاکرات ایران و آمریکا در پاکستان از زبان بقایی
رهبر چین احتمالا هفته آینده به دیدار کیم جونگ اون می‌رود
خداحافظی وزارت کار با «ذوب‌آهن»/ مادر فولاد ایران زیر چتر یک بانک رفت
معمای خلبانان نامرئی آمریکا و سانسور سیستماتیک در رسانه‌های غربی
واردات مواد پتروشیمی به کولبران و ملوانان سپرده شد
شهیدی که متاعی بالاتر از جانش را فدای انقلاب کرد
العربیه: توافق ایران و آمریکا تا ساعاتی دیگر نهایی می‌شود؟
سقوط هواپیمای نظامی در پاکستان/علت حادثه چه بود؟
روسیه: ادعای خروج ایران از NPT بی‌اساس است
فرانسه خواستار احضار سفیر اسرائیل شد
بانکها به کمک آزادی زندانیان جرایم غیرعمد می آیند
ادعاهای عجیب ترامپ درباره ایران و ونزوئلا!
پیام بنت به نتانیاهو: کار تمام شد!
افشای رویترز از توافق هسته‌ای پنهانی واشنگتن و ریاض
واکنش وزیر خارجه عربستان به تصمیم ترامپ + جزئیات پیام بن‌فرحان
پرویز خرسند، رفیق دیرین شریعتی درگذشت + پیام تسلیت وزیر ارشاد
شوک مثبت به لاجوردی‌پوشان رشت/ داماش گیلان صاحب مالک جدید شد
زلزله در تیم امنیت ملی ترامپ/ عروس «کندی» هم استعفا داد!
علت گرانی مرغ چیست؟
انفجار خودرو در قلب مالی نیویورک/وحشت در نزدیکی مجسمه وال‌استریت
آمار فروش نمایشگاه مجازی کتاب تهران 1405 + لینک خرید
جراحی موفقیت‌آمیز هافبک بارسلونا/ فرمین لوپس جام جهانی 2026 را از دست داد
سیره شهید رئیسی سرمایه‌ای عظیم برای تحقق «ایران قوی» است
مانیفست سیاسی شرق علیه نظم غربی
چرا دیدار ترامپ و شی‌جین‌پینگ شکست خورد؟
کنکور ارشد وزارت بهداشت به تعویق افتاد + تاریخ جدید